Közélet

2011.02.28. 15:45

Lezárult az interaktív tábla projekt

Befejeződött Tatabányán az iskolák interaktív táblával való felszerelése. Hétfőn a József Attila Általános Iskolában zárult a projekt.

Kemma.hu

Tatabánya általános és középfokú iskoláiba interaktív táblák és személyi számítógépek segítik az oktatást. Az elmúlt hetek Európai Unió által támogatott projekt zárásaként a József Attila Általános iskola tanterme is gazdagodott egy pedagógus - diák közös munkáját elősegítő eszközzel.

Schmidt Csaba polgármester összegezte az elmúlt időszak programját: - Bízom benne, hogy a táblákat megbecsülik és előnyeit sokáig élvezik majd.

Az eseményen dr. Kancz Csaba alpolgármesteren és dr. Balázs Zoltán, Az Albacomp ügyvezető igazgatóján kívül dr. Káfony Andrásné, igazgató is örömét fejezte ki: - A pedagógusok sokszor estig tanítják egymást, szívesen tartanak interaktív táblán oktatást háttérbe szorítva ezzel krétás társaikat.

Veiszné Karsai Anikó tartott pár perces matematika, nyelvtan, irodalom és földrajz órát, amin a tábla használatának előnyeire hívta fel a jelenlévők figyelmét:

- Három csoportra osztottam bemutatómat: Az első szakasz feladatait a gyermekek saját igényeihez igazítva alakíthatják a tanárok, a másodikban az internetet segítségül használva úgynevezetett keretprogramba sorolnám, utolsóként a digitális tananyagokra hívnám fel a figyelmet. Összességében elmondható, hogy a gyerekek aktívak, élvezik a táblás órákat, ennek pedig rendszeresen hangot is adnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!