Közélet

2011.02.16. 11:55

Laptopokkal okosodnak a diákok

Néhány hónapja indult és az intézmény szerint sikeres a tanulói laptop program a kecskédi iskolában.

kemma.hu

A több, mint 8 millió forintos, uniós támogatással megvalósult projekt részeként 63 tanulói laptopot helyeztek el 3 tanteremben. A diákok szinte minden tanórán használhatják a gépeket, amelyekkel egészen új távlatok nyíltak az oktatásban és a diákok fejlődésében.

A pedagógusok úgy gondolják, hogy azok a gyerekek, akik ezeket a laptopokat használják, az internet és a számítógép világába születtek, így az újdonságok által nyújtott lehetőségeket maximálisan ki tudják használni, tudtuk meg Karácsonyiné Handl Máriától, az iskola vezetőjétől.

A közelmúltban szülők és meghívottak is megismerkedhettek a megújult oktatási rendszerrel, ugyanis bemutató órát tartottak az elsősökkel az intézményben. A projektzárón a matematika órán a kisiskolások sok feladatot oldottak meg. Ezek elvégzése közben bizonyára eszükbe sem jutott, hogy a laptopon elvégzett számfeladatok megoldása közben milyen sokat tanultak, fejlődtek. Egyértelműen kiderült: a gyerekek figyelmét mennyivel egyszerűbben és tartósabban lehet ezzel az oktatási módszerrel az önálló tanulásra összpontosítani.

Címkék#Kecskéd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!