Közélet

2011.02.20. 16:24

Évet zártak, újat nyitottak a bányász nyugdíjasok

Szombaton tartotta évértékelőjét a Vértessomlói Nyugdíjas Bányász Szakszervezet. A beszámolóból kiderült, hogy 190 tagjuk van, és egy mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött.

Kemma.hu

Mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött a Vértessomlói Nyugdíjas Bányász Szakszervezet tagjai, akik tavaly húsz alkalommal találkoztak, tíz programot szerveztek, rendezvényeikkel összességében majdnem 700 embert mozgattak meg, s kirándultak Pápára, Agárdra, Győrbe, Komáromba, Bükkábrányba.

Mindez a szervezet szombat délutáni évzáró, évnyitó tagértekezletén hangzott el, melyen a helyi, s várgesztesi nyugdíjasok mellett Hartdégen József polgármester, s Vasas Mihály, a BDSZ Tatabányai Szövetségének elnöke is részt vett.

A szakszervezetet 26 esztendeje alapították vértessomlói és várgesztesi nyugdíjasok, s taglétszámuk mára majdnem eléri a 190-et, mivel tavaly a környebányaiak is csatlakoztak. Céljuk az alapítás óta változatlan: ápolni a bányász hagyományokat, megtartani a létszámot, működtetni a székházat, bányász szakszervezetekkel közös rendezvényeket szervezni.

Batin József titkár beszámolójából az is kiderült, hogy az idei esztendőre is bőven jut a tervekből, programokból, 26-án például máris serénykedhetnek, hiszen a hagyományos disznótort rendezik meg a nyugdíjas székházban. Azok a tagok, akik koruk, betegségeik miatt nem tudnak részt venni az eseményeken, idén is számíthatnak idősek napi csomagra, a kerek születésnaposok köszöntése sem marad el, s természetesen ezt az esztendőt is színesítik majd kirándulások. Terveikben szerepel a székház belső felújításának folytatása, hiszen a nagyterem tavaly már elkészült, a konyha és vizesblokkok azonban nem, így a házon belül is akad majd bőven tennivalójuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!