Közélet

2011.01.19. 19:41

Város szépült, út épült

A helyi Kastély tér az elmúlt években alaposan megváltozott. Az itt létesített Platán kávéház és étterem népszerűségéből adódik, hogy a mellette lévő sétányon, kis utcában egyre több turista és városlakó fordul meg.

P. J.

A fejlődést mutatja, hogy egy éve vendégházzal „egészült ki” a szórakozó hely. Az épületegyüttes melletti utcácskát is felújították, és autóbeálló is létesült. A 25 millió forintos beruházásnál a kivitelezők a történelmi hangulathoz illeszkedő térkő borítást alkalmaztak. Azaz, mostantól nincs miért röstelkedni a kisváros polgárainak, ha turisták látogatnak arra, járják a környéket.

Szerdán, a beruházás hivatalos átadásán Michl József polgármester, és a Platán kávézó és vendégház tulajdonos, Szeles László vágták át a nemzeti színű szalagot. A város első ember örömét fejezte ki, hogy a téren látható változások, terület-rehabilitáció az önkormányzat és a helyi vállalkozók együttműködésének jó példája. Tata város a beruházási tervek elkészítésével támogatta a turisztikai célú városfejlesztést. Az itt élő vállalkozók, befektetők, civil szervezet és a lakosság egyetértésével, közreműködésével és bevonásával tovább szépült a környék a város. 

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!