Közélet

2011.01.09. 08:02

Megújult a főutca és az óvoda

sokat fejlődött tavaly Császár. Faragott üdvözlőtáblák készültek, és különböző pályázatokon is sikeresek voltak.

P. P.

Az új év elején nem csak magánemberként vonnak sokan mérleget az elmúlt esztendőben végzett munkájukról, de megteszik ezt a különböző szervezetek is. Mint például a Császár Községért Alapítvány, melynek vezetője Pordán Jánosné. Ő és munkatársai egyaránt úgy vélik, hogy jelentős mértékben fejlődött településük tavaly. Bizonyság rá, hogy a község bármelyik végéről érkezzenek is a vendégek, mindenkit egyedien faragott üdvözlőtáblák fogadnak. Ezek épp úgy a sikeres pályázatoknak köszönhetően készültek el, mint például a főutca szemet gyönyörködtető felújítása, de megújult az óvoda is.

A nagyobb gyerekek már korszerű tornateremben mozoghatnak, s folyamatban van a katolikus templom renoválása, de hamarosan nekikezdenek a művelődési ház nagyszabású átalakításának is. Ugyancsak említést érdemel a faluközpont  térkövezésre és az új parkolóhelyek kialakítása, a Barabás udvar régi, ódon, romos épületegyüttesének elbontása, melynek helyére zöldellő, ápolt parkot varázsoltak, ahol különösen esténként szeretnek sétálni a helybéliek.

Sajnos nem mindenki, mert akadnak néhányan, akik abban lelik örömüket, ha rongálhatnak. Ellenük az idén sokkal hatékonyabban kívánnak fellépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!