Közélet

2011.01.06. 09:43

Mától gyűjtik be a fenyőfákat

A két hete karácsonyfaként funkcionáló" fenyőket hagyományosan Vízkeresztkor kell leszedni.

W. Zs.

Két héttel ezelőtt ünnepeltük a karácsonyt, aminek legszebb szimbóluma a család által karácsonyfává diszített fenyő. Január elején már a potyogó, néhol elszáradt tűlevelek mindennapivá válnak, komoly gondot jelentve a háziasszonyoknak. Ennek ellenére sokan, a hagyomány szerint vízkeresztig megtartják a tűlevelűt, mások előbb megszabadulnak fáiktól, nem egyszer helytelen módon az erkélyen keresztül dobják ki őket az utcára.

Az elszáradt, csupasz ágakat a mai napon, vízkeresztkor kezdi összegyűjteni az AVE Tatabánya Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt. 
- Tömörítős eljárással, speciális jármű segítségével szállítjuk a fákat évek óta. Ez nem összekeverendő a kommunális hulladékot szállító kocsival, kimondottan a karácsony kellékét gyűjtik össze autóink. A fenyők ezután a regionális hulladékgyűjtő telepre kerülnek- mondta Szvitlik Péter, a köztisztasági osztály vezetője.

- Az évek tapasztalatai alapján autóink főleg a tömbházas övezetek körül takarítanak majd a napokban - mondta a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!