Közélet

2011.01.03. 15:13

Kinyíltak a Kormányablakok

Czunyiné dr. Bertalan Judit vezetésével megnyitott hétfőn az integrált kormányzati ügyfélszolgálat megyei irodája is. A szervezetet Tatabányán, a Népház utca 12. szám alatt találhatják.

Palásti Péter

Hétfőn reggel megkezdődött a munka az integrált kormányzati ügyfélszolgálaton is a Népház utca 12. alatt a megyei egészségbiztosítási pénztár (MEP) földszintjén. Ezen új, közszolgáltatást végző munkahely rövidebb elnevezése: Kormányablak. Szervezetileg egy kormányablakról beszélhetünk, gyakorlatilag hárommal találkozhatnak az ügyfelek, hiszen három munkaállomáson fordulhatnak kéréseikkel kilenc munkatárshoz, akik két váltásban igyekeznek a segítségükre lenni.

Hétfő délelőtt Szlávikné Goldschmidt Judit, Kőpataki Józsefné Fátrai Krisztina, Vanderlikné Szépfi Henrietta, Ravasz Andrea és Lángos Enikő, akik 16 óráig dolgoztak, míg a másik „csapat” munkatársai 12-20 óra között. Ez így lesz minden munkanap, szombaton és vasárnap nem tartanak nyitva.

Szakmai segítségüket az elsők között vette igénybe a tatabányai Smudla Jánosné, aki egy ismert cég kereskedője. Táppénzes ügyeit jött intézni a tőszomszédságban lévő MEP-ügyfélszolgálathoz, s ha már ott járt, „bekopogott” a kormányablakon is, hogy megnyittassa saját ügyfélkapuját. Azért kérte ezt, mert férjének már van, s látja annak előnyeit.

Ám nem csak az általa említett elektronikus adóbevallásnak vagy a különböző okmányok lejártára történő előzetes figyelmeztetés jelent előnyt 22 ügykörhöz kapcsolódóan, hanem sok minden más is. Ezekre szintén utalt Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, aki kifejezte örömét amiatt is, hogy ilyen gyorsan elkezdődött az államigazgatás átalakítása. A hivatalos megnyitón ennek részleteiről is szólt Czunyiné dr. Bertalan Judit a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője, aki az általa irányított szervezet „nyitánya” alkalmából interjút is adott, amelyet a 24 Óra keddi számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik