Közélet

2011.01.22. 12:56

Iraki és jordániai vendégeket várnak a svábbálra

Valóban nemzetközi lesz az idei, tarjáni svábbál, Németországtól Jordániáig elterjedt a híre. Az est nagy kérdése az lesz, hogy ki lesz az új rozmaringtulajdonos.

Kemma.hu

Február 5-én rendezi meg a tarjáni Zenei Egyesület a svábbált. Az eseményre Németországból, Ausztriából, és a távoli Irakból és Jordániából is érkeznek vendégek. A külföldi vendégek a falu és a Zenei Egyesület testvér és baráti kapcsolatai által érkeznek a bálra.

A bálnak vannak állandó programjai. Az érkezőknek a helyi asszonyok feltűzik az est szimbólumát, a rozmaringot, majd egy kis itallal és a tarjáni flézlivel kínálják a vendégeket. A megnyitó előtt a fellépő csoportok: a Tarjáni tánccsoport, az egyesület Forgatag tánccsoportja, a S-Iker sramlizenekar, a budajenői tánccsoport, a tarjáni Dalkör és a Németországból érkező Jura-Tschech zenekar bevonu a színpadhoz. Itt a himnuszok eléneklése után a Marx Ernő polgármester nyitja meg a rendezvényt.

Természetesen a műsorok után a táncé, a mulatozásé a fő szerep. Ehhez a talpalávalót a tarjáni „Csibészek” ( Spitzbuam ) szolgáltatják. Az est fénypontja a rozmaringárverés. Már tizenöten vannak a büszke tulajdonosok, akik minden bálon jelen vannak mind díszvendégek.

A szervezők várják az érdeklődők jelentkezését, Godó Franciskánál O6-34/372-855, vagy Stréhli Györgynél a O6-34/372-855 (O6-2O/213-86-39) számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!