Közélet

2011.01.26. 20:04

Avatásra vár a tardosi Faluház

Visszatérítendő, kamatmentes hitel nyújtásáról írt alá támogatási szerződést kedden a megyei önkormányzat nevében Popovics György elnök és Csabán Béla, Tardos polgármestere.

Kemma.hu

A kistelepülések pályázati alapját a Polgármesterek a Falukért Egyesület kezdeményezésére hozta létre a megye. A kamatmentes kölcsön a helyi pályázatok önrészének előteremtéséhez nyújt segítséget. Korábban a megyei önkormányzat költségvetésében szerepelt az alap 30 milliós forrása, mostantól elkülönített számlán kezelik a megyei területfejlesztési tanács által nyújtott összeg.

Csabán Béla tardosi polgármester elmondta: 50 milliós, zömmel pályázati forrással támogatott beruházásban készült el a tágas, sokfunkciós közösségi ház, a költségek előteremtésében fontos segítség volt a megye által nyújtott hárommilliós kölcsön is.

Az 1100 négyzetméteres közösségi házban kapott helyet a könyvtár, olvasóterem, előadóterem, s a korábban is meglévő színházterem. Korszerűsítették, megszépítették a lerobbant épületet, amelyben a helyi rádió stúdiója és beszélgető szobája is elfér a falugazdász és a szlovák kisebbségi önkormányzat kis rezidenciájával egyetemben.

A házavatót február 4-én tartják a tardosiak.

Kemma.hu -->

Címkék#tardos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!