Közélet

2010.11.01. 15:24

Ismertette programját a bokodi polgármester

A bokodi iskola előtti buszmegállóban megbillentek a padkakövek, kivitelezői hibákról beszéltek a legutóbbi testületi ülésen. Pozitívan emlegették azonban a közhasznú munkások által elvégzett feladatokat.

Kemma.hu

Jó és kevésbé örömteli hírekkel is szolgált a két ülés között eltelt időszakról szóló beszámolójában Szöllősi Miklós polgármester. A Fő úti rekonstrukció során kialakított parkolók fenntartásáról és a gyalogátkelőkkel kapcsolatos feladatokról újabb egyeztetést kell lefolytatnia az önkormányzatnak és a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek.

Mód István képviselő kivitelezői hiányosságokról szólt: az iskola előtti buszmegállónál a padkakövek megbillentek, a buszöböl pedig megsüllyedt. A polgármester válaszában elmondta, a hibák felmérése elkezdődött, s gondoskodnak kijavíttatásáról. Elismerősen szóltak viszont a képviselők a közcélú és közhasznú munkások által elvégzett munkáról, melynek köszönhetően rendezettebb lett a község főutcája.

Az ülésen Szöllősi Miklós részletesen ismertette programját, melyben kiemelt szerepet kap az egészségház kialakítása, az általános iskola fűtésének korszerűsítése, a lakótelepi óvoda épületének hasznosítása, valamint az önkormányzati tulajdonú utak, járdák és csapadékvíz elvezetők rekonstrukciója. - Bár nem az önkormányzat dönt a Vért sorsáról, az Erőműi lakótelep hőellátásának esetleges kiváltásával összefüggő szervező munkában is aktívan részt kívánok venni – szögezte le a polgármester.

Csonka László alpolgármester a programból a prioritásokat és költségeket hiányolta, Szöllősi Miklós viszont leszögezte, hogy a fejlesztések, beruházások csakis pályázati támogatással valósíthatók meg, így nehéz rangsort készíteni. A program összefogással megvalósítható – fogalmazott Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, aki a Vért kapcsán azt is hozzátette, Bokod önkormányzata még soha nem ült ilyen közel a kérdésben döntést hozókhoz, és ő természetesen mindenről tájékoztatja a falu vezetését.

Ezek is érdekelhetik