Közélet

2010.10.15. 15:08

A ludwigsburgi egyetem diákjai jártak Oroszlányban

Közel két évtizedre tekint vissza a németországi ludwigsburgi egyetem és a budapesti Corvinus egyetem államigazgatási karainak kapcsolata, melynek fáradhatatlan ápolója Peter Raviol professzor, aki Oroszlány testvértelepülésének, Plochingen képviselő-testületének tagja.

kemma.hu

 A két intézmény között folyamatos a diákok tapasztalatcseréje. Ebből az okból érkezett Magyarországra a német egyetem küldöttsége Peter Raviol vezetésével. Csütörtökön oroszlányt is felkereste a delegáció. A vendégek felkeresték a közelmúltban külsejében megújult művelődési központot, majd a polgármesteri hivatalban Rajnai Gábor tartott prezentációt a település elmúlt évtizedes fejlődéséről.

A programon részt vett Sztruhár András, az evangélikus énekkar vezetőségi tagja is, aki a két város együttműködésének megalapozójaként és ápolójaként a közelmúltban vehette át Plochingen legrangosabb elismerését, a német település érdemrendjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!