Közélet

2010.09.29. 15:34

Új buszpályaudvar épülhet Kisbéren

Több, a közösségi közlekedést érintő fejlesztési tervről is szó volt a közelmúltban a Vértes Volánnál folytatott megbeszélésen.

Kemma.hu

Dr. Udvardi Erzsébet, kisbéri polgármester dr. Dörnyei Vendel jegyzővel tett látogatást a közlekedési vállalat tatabányai telephelyén. A megbeszélésén a többi között szó volt a vasúti szárnyvonalakhoz való csatlakozás javításáról, és a jelenlegi pályaudvar kihasználtságáról is. Ez utóbbi téma kapcsán Németh Tamás, a Vértes Volán Zrt. vezérigazgató-forgalmi igazgatja elmondta: a tervek között szerepel egy új autóbusz pályaudvar építése Kisbéren. Erre eddig forráshiány miatt nem volt lehetőség, de pályázati támogatással megvalósíthatóvá válik a terv. Az önkormányzat pedig partner minden, a közösségi közlekedést érintő fejlesztésben.

A megbeszélésen elhangzott még: a Kisbéren élő idősebb korosztály kényelmes közlekedését biztosíthatná a városban tervezett helyi járat beindítása. Erről a lehetőségről is egyeztettek a városvezetők és a volántársaság vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!