Közélet

2010.05.11. 16:22

Átadták a felújított óvodát Oroszlányban

Átadták a felújított Táncsics Óvodát Oroszlányban. A harmincmillió forintos beruházást az önkormányzat saját erőből vállalta.

Kemma.hu

Folyamatosan újulnak meg Oroszlány gyermekintézményei. Már elkészült a Brunszvik óvoda, végéhez közeledik a három általános iskola közel 900 millió forintba kerülő rekonstrukciója,  hétfőn pedig ünnepélyes keretek között adták át a Táncsics óvodát, melynek felújítását önerőből valósította meg az önkormányzat.

Kis Balázsné intézményvezető köszöntötte elsőként a meghívottakat, akik között a szülők mellett ott voltak  a kivitelezők is.

Rajnai Gábor polgármester ismertette a projektet, aminek keretében a huszonnégy éves épületben kicserélték a nyílászárókat, megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a világítótestek cseréje, az esőcsatorna és a tető javítása, az épület szigetelése.

A harmincmillió forintba kerülő beruházást az önkormányzat saját költségvetése terhére finanszírozta, s a fővállalkozó  a tervezetten kívül egymillió forint értékű plusz munkát is elvégzett, így immár modern, kulturált körülmények között fogadhatja a közel negyedszázados intézmény a száznegyven apróságot.

Az ünnepségen az óvodások műsorát követően ajándékot vehettek át a tervezésben, kivitelezésben résztvevők, akik valamennyien a város és a kistérség vállalkozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!