Közélet

2010.04.25. 16:19

Bullterrierek parádéztak a tóparton

A bullterrier kutyákat a bulldog és a mára már kihalt fehér angol terrier keresztezéséből tenyésztették ki. Génjeiknek keresztezésénél a legfőbb cél az volt, hogy igazi harci kutyákká nevelhessék őket.

P. P.

Ennek ellenére az Öreg-tó Club Hotel tágas udvarán lebonyolított nemzetközi versenyen több olyan fajtiszta négylábút is láttunk, melyek békésen heverésztek ketrecükben vagy gazdáik lábainál, ám a zsűri előtt megmutatták csupa-izom testük fürgeségét és büszke tartásukat is.
Szombaton kilenc ország 112 ebe adott randevút egymásnak az Öreg-tó közelében.

A Magyar Bullterrier Tenyésztők és Kedvelők Egyesülete meghívásának nem csak Nyugat-Európa több államából tettek eleget a gazdák, de Szerbiából, Romániából, Szlovéniából és még Bulgáriából is. A kiváló szakemberekből álló zsűri tagjai külön vették szemügyre a kanokat, a szukákat és az egyéb kategóriákba tartozókat. A ringbe egyszerre több állatot szólítottak, s némelyik alaposan megizzasztotta gazdáját, mire sikerült a megfelelő „versenyzői” testtartást felvetetni a kutyával!

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!