Közélet

2010.02.09. 19:40

Újra szemetet hordtak a Mély útra

Az únyi lakosok arra kérték az önkormányzatot, hogy kérjenek fel valakit az illegálisan kihajigált szemét elszállítására. A testület mélységesen elítéli a tettet, de az út tisztításáról gondoskodik.

Fenyvesi Károly

Újra szemetet hordtak ki ismeretlenek a Mély útként emlegetett területre. Lakossági kérés érkezett az illegális hulladéklerakó ismételt felszámolására a polgármesterhez. Pósfai József erről legutóbbi ülésükön tájékoztatta az önkormányzati képviselőket.

Elhangzott az is, hogy két kft.-től negyven–, illetve huszonötezer forintos árajánlat érkezett egy ötköbméteres konténer kihelyezésért és elszállításáért. Csákány Zoltán János képviselő jelezte, hogy megpróbál kedvezőbb feltételekkel fuvarost találni, a fejleményekről tájékoztatja a polgármestert.

A testületi tagok határozatban rögzítették, hogy mélységesen elítélik a hulladékok illegális kihelyezést. Az ismeretlen elkövetők ellen, bizonyítékok hiányában nem tudnak eljárni. Az egyedüli megoldás a hulladék elszállíttatása a falu pénzén, a kiadás a költségvetésben szereplő általános tartalék összegét csökkenti. A munkát március végéig kell elvégeztetni.

A képviselők állást foglaltak a község csatornahálózatának és egyedi szennyvíztisztító telepének kialakításhoz szükséges vízjogi létesítési terv elkészítéséről is. A pályázat sikertelensége miatt, új vállalkozói szerződést kívánnak kötni a munkát végző fővárosi kft.-vel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!