Közélet

2010.02.11. 10:10

Több célt szolgálna egyszerre a felújított Duna-bástya

Új pályázati lehetőséggel fejlesztenék a Monostori erőd Duna-bástyáját. A projekt teljes mértékben illeszkedik a Közép-dunántúli Operatív Program turizmus- és attrakciófejlesztési elképzeléseibe.

S. E.

A Duna-bástya földszinti részének felújítása nettó 484 millió forintba kerül majd. Az erőd egyik legnagyobb terme a rekonstrukció után több célt szolgálna.

Egyrészt itt kapna helyet a bőgős hajókat bemutató interaktív múzeum, másrészt ez szolgálhatna a kikötő fogadótermeként, de felhasználhatnák egyéb rendezvények, így esküvők vagy konferenciák megtartására is. A pályázat jóvoltából tovább bővülne a dunai turizmus fejlesztése és az erőd által kínált szolgáltatások száma.

Azért tud pályázni az erőd erre a projektre, mert a bástya felett lévő teret és az udvart már saját forrásból és a Nemzeti Vagyonkezelő támogatásával fejlesztik. Ráadásul ezáltal a határ menti együttműködés is még szorosabbá válhatna, hiszen a Monostori erődtől szinte elválaszthatatlan az észak-komáromi Öregvár.

A két városrész ráadásul ősszel közös pályázatot nyújtott be a kazamatarendszer járhatóvá tételére is. Várhatóan ezek a fejlesztések még tovább növelik Komárom legnagyobb turisztikai vonzerejének mértékét.

Címkék#Komárom
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!