Közélet

2010.02.03. 18:40

Hűtő nélkül nem kérhetnek hétvégi ebéd támogatást

Sikeresen szerepelt az általános iskola az etei tagiskolával egy pályázaton, amelynek eredményeképpen az alsósok januártól mindennap kapnak egy almát a tanév végéig.

M. H.

Némedi Györgyné igazgató nagyon jó lehetőségnek tartja az akciót, bár a feltételekkel nem teljesen ért egyet: elképzelhető, hogy a gyümölcs rövid időn belül a kukában végzi. Szerinte kedvezőbb lenne a pályázat, ha a felsősöket is bevonhatnák: például egyik nap az alsósok, a másik nap a felsősök kapnák a gyümölcsöt. – Az iskolatej akcióban nem vettünk részt, mert az előzetes igényfelmérésnél még száz gyermek sem jelezte, hogy kérné, másrészt a hűtés sem megoldott. Már akartunk pályázni a Gyermekétkeztetési Alapítvány segítségével, hogy a rászoruló gyerekek hét végén is kaphassanak ebédet, és ez is a hűtési technológia hiánya miatt nem valósult meg – mondta az igazgató.

Felújítási terveik is vannak, az iskolában vizesblokkot és a fűtési rendszert kell fejleszteni, a tornaterem mellett öltözőt és szertárat építenének. Az óvodában ablakcserére keresnek pályázatot, és bővítenének egy tisztaszobával, mert a gyes idejének módosítása miatt elképzelhető, hogy kétéves gyerekeket is fel kell majd venniük.

Címkék#Tárkány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!