Közélet

2010.02.08. 06:39

Egyre többen állnak önként szolgálatba

A polgárőr egyesületek sorra értékelik elmúlt évüket, s tervezik az újat.

Müllner/Szűr

 Elérte a huszonnégy fős taglétszámot a kisbéri polgárőrség irányítása alá tartozó, s tavaly május óta dolgozó súri polgárőrség, akik most tartották évértékelőjüket.

Szluka Zsuzsanna vezetőtől megtudtuk, hogy a tagok az éjszakai megfigyelések alkalmával autóval átlagban négy óra alatt harminc-harmincöt kilométert mennek, az alakulásuk óta 692 órát dolgoztak, ez 346 ezer forintnyi társadalmi munkát jelent. Kiemelten figyeltek halottak napján a temetőre, ezzel együtt a nappali megfigyelések óraszáma a vizsgált időben 125 óra volt, a rendezvények biztosítása 145 óra.

– Előfordult, hogy megkértek bennünket az építkezések fokozottabb ellenőrzésére, de tagjaink szemmel tartják a szőlőhegy, a horgásztó, szennyvíztelep környékét is. Jelen voltunk az iskolai és óvodai ünnepségeken, falunapon, szüreti bálon, falukarácsonyon is, a Sárkányi Futóversenyen segítettük a többi település munkáját. Júniusban három polgárőrünk segített az árvízvédelemben Naszályon, a munkájukért oklevelet kaptak – mondta Szluka Zsuzsa. 

Az idei évre szeretnék taglétszámukat tovább növelni, így elérhetnék, hogy minden nap tizenkét órán át legyen jelen a polgárőr a faluban.
Kömlőd Bognár Lajos, a kömlődi Polgárőr Egyesület elnöke a szervezet évzáró közgyűlésén elmondta: tavaly két tagot magatartásbeli problémák miatt el kellett tanácsolniuk, de három új önkéntes érkezett, így tizenheten kezdhetik meg munkájukat 2010-ben.

Legfontosabb céljuk továbbra is a közbiztonság fenntartása és a bűnmegelőzés. A kömlődi polgárőrök tavaly 1414 órát töltöttek közterületen, s ebből 77 órát rendőri közreműködéssel.
Az említettek mellett állandó segítői a falu rendezvényeinek, s jó kapcsolatot ápolnak a település intézményeivel, civil szervezeteivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!