Közélet

2009.11.14. 10:09

Libabál felvonulással

Márton nap hagyományainak megismerésén kívül rengeteg izgalmas játékban is részt vehetett az, aki úgy döntött, hogy a péntek délutánját az oroszlányi művelődési központ kamaratermében tölti: ekkor rendezték ugyanis az idei libabált.

kemma.hu

 A Szlezákné Molnár Katalin által szervezett összejövetelre rengeteg gyermek érkezett, akik először a Márton naphoz kapcsolódó hiedelmeket, tradíciókat tanulhatták meg. A mindig jókedvű főszervező elmesélte, hogy a jeles napon miért szokás levágni, illetve megenni a libát.

Érdekességként elhangzott, hogy november 10. egyben az újbor napja is, ami azt jelenti, hogy e nap zárja le az áprilisban, Szent György napján induló gazdasági munkákat, és ilyenkor kóstolják meg az ez évi bort. A rövid bevezető után sorra következtek a különböző ügyességi játékok. A sort a mécses-tartó készítés nyitotta, melyet az asztaloknál helyet foglalók saját maguk terveztek és díszítettek fel.

Ezután izgalmas betű-kvíz következett, aminek egy Márton napi szólás volt a megfejtése. Nagy siker volt a puzzle játék, ahol a tavalyi libabál képeit kellett kirakni a csapatoknak. Ugyanilyen népszerű volt a lufifújó versenyen is, illetve a fényképezkedés. A délután nagyon jó hangulatban telt, de a legnagyobb izgalom még hátravolt: az esemény zárásaként ugyanis mécsesekkel vonultak fel a mulatság résztvevői a Rákóczi úton.

Címkék#oroszlány
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!