Közélet

2009.11.05. 14:04

Lemondott a tatabányai élményfürdő vezetője

November végén új igazgatót bíznak meg a fürdő vezetésével, aki várhatóan a téli szezonra a helyi sajátosságokhoz jobban igazodó, kedvezőbb jegyárakat alkalmaz.

Kemma.hu/MTI

Az eddiginél több személyes jelenlétet kért az önkormányzat tatabányai élményfürdő  vezetőjétől, aki ezt más elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni, és  december elsejével távozik a intézmény éléről - adott tájékoztatást  csütörtökön a felügyelő-bizottság egyik tagja.

Az uszodát befedő sátornak közel egy hónapja el kellett volna készülni és más problémák is voltak a téli üzemeltetéssel. Elvártuk volna az igazgatótól, hogy magas bérére való tekintettel többet foglalkozzon a fürdővel - indokolta az önkormányzat kérését  Zsidek Ferenc.

A tatabányai Gyémánt Fürdőt május végén nyitották meg, a közel  négymilliárd forintos beruházás élére Győrből hívott vezetőt az  önkormányzat.

Kovacsics Imre a győri fürdő vezetése mellett  országszerte több hasonló intézményt irányít. A tatabányai fürdő  honlapja szerint ügyvezető igazgatóként közel egymillió forint a  fizetése, míg a létesítmény egy általános igazgatót is alkalmaz, közel négyszázezer forintért.

Zsidek Ferenc elmondta, november végén új igazgatót bíznak meg a  fürdő vezetésével, aki várhatóan a téli szezonra a helyi  sajátosságokhoz jobban igazodó, kedvezőbb jegyárakat alkalmaz. Az  önkormányzatot az is aggasztotta, hogy míg nyáron három hónap alatt  százezer ember kereste fel a fürdőt, addig jelenleg szinte nincs  látogatottság.

A strandból, uszodából és élményfürdőből álló Gyémánt Fürdőt  négy fél milliárd forintért építették fel. A beruházás  kivitelezésére háromtagú konzorcium alakult, a város húsz évig  lízingeli a szabadidős létesítményt a társaságtól.

A társaság a nyári szezont 15 millió forintos eredménnyel zárta,  százezer látogatóval. Az önkormányzat támogatásával az iskolások  évente egy alkalommal ingyen látogathatnak el a fürdőbe, az állandó  tatabányai lakosok pedig kedvezményekre jogosultak. Az intézkedésre  idén és jövőre összesen mintegy 14 millió forintot terveztek a  költségvetésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!