Közélet

2009.11.23. 17:00

Júliusig kell újra szerződni a gázszolgáltatóval

Ha maradunk a régi szolgáltatónknál, semmit sem kell tennünk. Az Égáz-Dégáz nyárig küldi majd el újabb levelét az ügyfeleinek.

Petrik J.

Kétoldalas, sokak számára érthetetlen értesítőt küldött az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt., ezért sok fogyasztó személyesen keresi fel például tatabányai irodájukat a megye távolabbi helyeiről is.

Burkolt kérdés helyett a lényegről igyekeztünk információt szerezni Iváncsics Sándortól, a cég tömegpiaci kereskedelmi igazgatójától.

– Július elsejétől egyetemes szolgáltatói engedélyesként látjuk el a fogyasztókat földgázzal,  ügyfeleink számára ez változást nem jelent – szögezte le elöljáróban a kereskedelmi igazgató.

– A fogyasztók szabadon eldönthetik, hogy kivel kötnek szerződést. Komárom-Esztergom megyében az Égáz-Dégáz Zrt. az egyetemes szolgáltató. A gázvezeték-hálózat üzemeltetőjeként társaságunk továbbra is biztosítja a vezetékekhez történő csatlakozást. A szerződéseket jövő év júliusáig kell megkötni. A szolgáltatót törvény kötelezi, hogy év végéig levélben értesítse erről ügyfeleit.

Megtudtuk: amennyiben a fogyasztó marad az Égáz-Dégáz-nál, nincs külön teendője. A szolgáltatói szerződéseket a társaság jövő év július elsejéig eljuttatja ügyfeleihez. Ha a fogyasztó nem küldi vissza ezt a szerződést, de rendelkezik írásbeli közüzemi megállapodással, akkor szerződése a jogszabályi változásoknak megfelelő tartalommal hatályban marad. Ha nem rendelkezik írásbeli szerződéssel, az Égáz-Dégáz az üzletszabályzatának mellékletét képező mintaszerződés feltételei szerint szolgáltat.

Az a fogyasztó, aki korábban szerződne, a szükséges nyomtatványt letöltheti az Égáz-Dégáz Zrt. elektronikus ügyfélszolgálatáról, személyesen intézheti szerződéskötését a cég ügyfélszolgálati irodáiban, valamint írásban is jelezheti szerződéskötési szándékát, megadva ügyfél-azonosítóját és fogyasztási helyét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!