Közélet

2009.08.16. 18:30

Főzőversenyes falunap a bányászvárosban

Vítame nasich hostí! Ezzel a nagybetűs felirattal fogadtak mindenkit szombaton a tájházban, s alatta magyarul is feltüntették jelentését: Üdvözöljük vendégeinket!

Palásti Péter

  A Szabó Istvánné elnök vezetette szlovák önkormányzat már tizenötödik alkalommal rendezte meg a hagyományőrző kulturális egyesülettel közösen a falunapot, mely most is remekül sikerült.

A jó hangulatot a főzőverseny alapozta meg, melynek győztese Richter László lett vegyes halászlevével, aki épp csak megelőzte a rendkívül különleges zalai töltött káposztát készítő Tóth Istvánnét, illetve a hagyományos marhapörköltöt főző, mindössze hét esztendős Fekete Flóriánt, akinek ezúttal édesanyja volt kiváló kuktája.

A különböző kategóriák díjazottjai között említést érdemel Krámer Lászlóné és Nagy Gusztáv is, akiknek előkertjeit minősítették a legszebbnek. A házak mögötti kertek és gyümölcsösök legízesebb, legnagyobb terméseit is kiállították a bányászváros ősi, úgynevezett falusi részében élők, akik közül Magyar Henrik hatalmas burgonyái épp úgy feltűntek, mint Kiss Imréné gyönyörű almái, körtéi és barackjai.

A gazdag program délután felvonulással, majd változatos műsorfolyammal folytatódott késő estig.

Címkék#oroszlány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!