Közélet

2009.07.20. 13:44

Viszonylag simán úsztuk meg a nagy vihart

Milliárdos károkat okozott országszerte a hétvégi vihar, s bár megyénkben is érezhettük a szelét, nagyobb természeti csapás szerencsére nem történt – tudtuk meg a Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Reichert Gábor

Ennek ellenére természetesen sokkal több riasztás volt a hétvégén a megszokottnál: szombaton 42, vasárnap 7 megyei bejelentés érkezett. Elsősorban fakidőlések, leszakadt ágak, vízszivatás és épületkárok elhárítása miatt volt szükség műszaki mentésre, szombat reggel 7 órától egészen vasárnap délutánig jöttek be a riasztások.

Szombaton Tatán, a szomódi felüljárónál kidőlt fának ütközött egy gépkocsi, az autó két utasa közül az egyik súlyos, a másik könnyebb sérüléseket szenvedett, de saját lábukon hagyták el a helyszínt. Személyi sérülést egyébként az egész megye területén nem regisztráltak.

Ácson villám csapott egy szalmabálába; a keletkezett tüzet hamar eloltották, így a mennykőcsapás sem okozott különösebb anyagi károkat.
A károk pontos felmérése még tart. A biztosítók egyelőre nem tudnak pontos adatokkal szolgálni, de előzetesen kijelenthető, hogy az ország egyes részeihez képest viszonylag szerencsések voltunk, s ami a legfontosabb: senki nem sérült meg komolyabban a hétvégén.

Címkék#Ács#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!