Közélet

2009.07.19. 11:49

Öreg autó sosem vén autó

Bő harminchárom fokban, még az ebédet követő, hatalmas dörgésekkel kísért, esőt hozó vihar előtt, délelőtt gyűlt egybe szombaton az a mintegy hatvan-hetven oldtimer autós és motoros, akik évek óta részt vesznek az itteni és környékbeli veteránjármű-találkozón.

Rafael Balázs

Barátokként köszöntik egymást, örömmel jönnek, annak ellenére, hogy, mint mondták, az üzemanyag ára már régen nem baráti, azaz oldtimeres. Különlegessége ezeknek a Várhegyen, vagy újabban a nagy Duna-híd környékén tartott összejöveteleknek, hogy a túloldalról is jó néhányan érkeznek, járművel elsősorban, hiszen Szlovákiában és Csehországban hasonlóan népszerű a régi autók, motorok felélesztése és szépítgetése.

Vajon mi rejlik még kertvégi, bozótok mögé bújó, régi garázsokban?  Ezen a szombaton is igen sok motoros gyűlt egybe; nagy sikere volt a régi Danuviák, Csepelek, Jáwák és Pannóniák mellett több szovjet IZS-nek, egy ősrégi Bosch-motornak, nem kevés oldalkocsisnak, az autók között pedig jó néhány, hatalmas amerikai batárnak. De a pálmát, úgy tűnik, egy FIAT 500-as vihette el. Igen, kérem, szebb volt, mint a mai, néhány éve újraépített utód.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!