Közélet

2009.07.28. 13:59

Nem zsákbamacska: értékes nyeremények várnak gazdára

A huszadiknak titulált, valójában már huszonegyedik városi sörfesztivál helyszínén, az íjászpályán már újra rend van. A háromnapos forgataggal kapcsolatos információk viszont változatlanul keringenek a városban.

Fenyvesi Károly

Például, hogy a szervezők nem jelentették be időben a rendezvényt a tűzvédelmi szakhatóságnak. Mint megtudtuk, ez igaz.
A tombolaszelvények nyereményeivel kapcsolatban is akadt szóbeszéd.

Ebben sok támpontot nem adott a polgármesteri hivatal közleménye. Így hangzó bevezető mondata még csak fokozta a homályt:
Az utóbbi napokban egyre többen érdeklődtek a polgármesteri hivatalban a sörfesztiválon kihúzott (?) tombolaszelvények listája iránt. Ugye nem csoda, hogy a kérdőjel láttán sokan kérdezték, volt-e egyáltalán sorsolás.

A közlemény további részében arról kaptak információt az érintettek, hogy a sörfesztivált harmadik éve vállalkozó szervezi. Az önkormányzat csupán a helyszín térítésmentes átadásával és az események utáni nagytakarításban érintett  a nagy rendezvényben. A polgármesteri hivatal elhatárolta magát minden egyéb, a szervezők hatáskörébe tartozó kérdéstől, beleértve a tombola körüli problémákat is.

Mi viszont felhívtuk telefonon a főszervezőt, Pintér Zsoltot. Kiderült, hogy az át nem vett nyereményeket augusztus 20-ig mindenki megkapja, aki bemutatja a jó számokat tartalmazó tombolákat. Még gazdára vár többek közt ékszerutalvány, több ajándékcsomag, divattáska, utazótáska, vacsorameghívás, sétarepülés, fürdőbelépő. Jelentkezni a 20 9534–4697-es telefonszámon lehet, mindenkinek házhoz viszik amit nyert.

Pintér Zsolttól megtudtuk azt is, hogy a sörfesztivál hatmillió forintjába került a szervezőknek. A költségekhez támogatást alig kaptak. Pedig a nagy sátorért 560 ezret kellett kifizetni, a hangtechnika 900 ezerért működött, a fellépők 4,2 milliót vittek el. A szóbeszéddel ellentétben a szereplők megkapták a pénzüket. Akik csak a plakátokon szerepeltek, azok meghívását lemondták a szervezők. Nem volt rájuk pénz. Kevés sör fogyott a korsónkénti – négy deci – 300 forintos nedűből.

A korábbi években 220–230 ötvenliteres hordó is kiürült a jeles napokon, az idén csak ötven hordót kellett csapolni.
– Keserű szájízzel gondolok a jelentős veszteséget hozó nyergesi sörfesztiválra – hallottuk Pintér Zsolttól. 

Megvan a szelvénye?
Még sokat érnek a következő számú tombolák: 502, 479, 307, 555, 465, 131, 443, 032, 685, 188, 306.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!