Közélet

2009.07.08. 17:29

Duplázott a Kaukázus, viccelődött a Quimby

Kényelmes, szabad fesztivál a Volt. Szabad volt ejtőzni, szabad volt táncolni. S hogy szabad-e a Szalai Évával az édenkertben almát szedni? Szabad. A Kaukázussal akár kétszer is.

Sz. A.

 „A hátsó kempingben még van egy kis hely, verjétek fel ott a sátrat” – irányították a későn, az első napon reggel tíz óra magasságában érkező „málhás szamarakat”, akarom mondani fesztiválozókat a Volton. A tanács aranyat ért, az idén megnyitott új kempingbe ugyanis csak két securitys különítményen átjutva lehetett bejutni, így az értékeit is biztonságban tudhatta az ember.

Nem csak biztonságban, koncertben sem volt hiány. Még a kempingben sem, ahol különösebben fülelni se kellett ahhoz, hogy a sátorban, vagy inkább annak árnyékában együtt énekelje az ember Péterfy Borival, hogy denevér voltam, s még álmából megébredve is belekóstolhasson a Limp Bizkit zenéjébe. A Mistery Gang koncertjét azonban nem volt érdemes kihagyni, ahogy a Copy Cont vagy épp a Kiscsillagot sem.

A Quimbyről már nem is beszélve! Az énekes, Kiss Tibor nevéhez fűződik a Volt poénja is. Két szám között megjegyezte, hogy kicsit furcsa neki, hogy az első sorban unott fejű Manson-rajongók várnak, majd megnyugtatta őket, hogy Marilyn magas talpú cipőjében már a backstage-ben botladozik.

A „Nagyszínpad” üvöltés a Kaukázus szombati ráadás koncertjén töltötte be a teret újra. A banda csütörtökön a nagyszínpadon lépett fel, szombaton pedig a Pesti Est színpadon. A zenekar néhány tagja egyébként triplázott, mert a Magashegyi Undergrounddal is muzsikált a Volton, méghozzá az esztergomi hegedűs, Bakai Márton társaságában. Bocskor Bíborka még kora délután is hozta a frontasszony-formát, ami azért nem kis teljesítmény fullasztó hőségben (izzadó közönség előtt).
Marci szombat éjfélkor a Kaukázussal is muzsikált még egyet (kettőt, hármat, négyet).

– Az esti Kaukázus-koncert oldottabb volt, mint a délutáni Magashegyi Underground, de Bíborka remek hangulatot teremtett – tette hozzá Marci.
Fodor Máriusz, a Tatabányán alapított Kaukázus billentyűse a koncert után arról beszélt, hogy a szombati fellépés kicsit családiasabb volt, mint a csütörtöki nagyszínpados, de mindkettőt élvezte a banda. Ez mondjuk szemmel látható volt, főleg, amikor Kardos-Horváth János, az énekes már azzal viccelődött, hogy lassacskán több ember van a színpadon, mint a backstage-ben.

A Marilyn Manson-koncert sajnos inkább volt érdekes, mint élvezhető, így néhány szám után az ember átvonult a Kaukázus-ráadásra, hogy együtt énekelhesse a bandával: szabad péntek, szabad szombat(ról vasárnapra pirkadva sátrat bontani és nagyon fáradtan, de élményekkel telve hazamenni).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!