Közélet

2009.07.17. 13:37

Duplájára nőtt az igenek száma

Gyors fordulat történt a települési szennyvízcsatorna-hálózat tervezett kiépítésnek előkészítő szakaszában. A csatlakozási szándékra várt jelzést az únyiaktól az önkormányzat.

F. K.

 A megadott határidő előtti nap reggeléig csupán pontosan hetven ingatlantulajdonos jelezte, hogy szerinte szükség van a beruházásra. Ez kevésnek tűnt az elképzelések megvalósításához, ezért egy korábbi képviselő-testületi határozatnak megfelelően Pósfai József polgármester rendkívüli ülést hívott össze másnapra.

Mire a képviselők tanácskozása elkezdődött, megduplázódott az igenek száma. Az ötven százaléknál nagyobb támogatás alapján az önkormányzat beadja pályázatát a hálózat kiépítéséhez támogatást kérve. A beruházás összköltsége 400 millió forint, ennek 80 százaléka elnyerhető uniós pályázaton. A lakossági hozzájárulás várható mértéke 250 ezer forint lesz ingatlanonként.

Napjainkban úgy tűnik, ez a lehetőség az egyetlen megoldás arra, hogy belátható időn belül megnyugtatóan meg lehessen oldani a faluban keletkező szennyvizek elvezetését, kezelését.
Ha sikeres a pályázat, célszerű és szükséges víziközmű társulat megalapítása, ehhez legalább további 45 csatlakozóra lesz szükség.

Címkék#Úny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!