Közélet

2009.07.01. 18:33

Betegközpontúságot vár el az új főigazgató

Semmelweis-napot tartottak a Szent Borbála Kórházban. Az ünnepségen bemutatkozott a dolgozóknak dr. Kovács József László főigazgató.

Mudri Anna

  Megtelt a Szent Borbála Kórház ebédlője egészségügyi dolgozókkal a Semmelweis Ignác születésnapjához kötődő ünnepen. A rendezvényen dr. Kovács József László is bemutatkozott, akit június 25-én nevezett ki főigazgatónak a megyei közgyűlés.

– Szerencsének tartom, hogy éppen ma, Semmelweis Ignác születésének évfordulóján léphetek be ebbe az intézménybe. Magammal szemben azt az elvárást fogalmaztam meg, hogy betegcentrikusan, megfelelő közgazdasági, közigazgatási szemlélettel vezessem a kórházat. Fontosnak tartom, hogy egy megyei, súlyponti kórház vezetője lojális legyen a dolgozóival és fenntartójával szemben, és együtt tudjon működni a szakmai szervezetekkel is. De ezt nemcsak magamtól, hanem mindannyiunktól elvárom. Közös célunk, hogy gyógyítsunk, kedvező munkafeltételeket teremtsünk, és végrehajtsuk a szakmai fejlesztéseket.

A kórház minden részlegét személyesen is felkeresem, és kérem önöket, javaslataikkal segítsék a munkámat – mondta a főigazgató.

Simon Géza, a megyei közgyűlés alelnöke dr. Völner Pál megyei elnök levelét is felolvasta, amelyben megköszönték dr. Fain András megbízott főigazgató eddigi munkáját, és kérték, a gyógyító tevékenységével továbbra is erősítse a megyei kórházat.

Dr. Molnár Mihály, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa Semmelweis Ignác életéről beszélt ünnepi köszöntőjében. Az ünnepségen átadták a főigazgatói, orvosigazgatói, ápolási és gazdasági igazgatói dicséreteket valamint a jubileumi és szakmai előléptetéseket.

Mudri Anna -->

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!