Közélet

2009.05.07. 18:48

Zsákbamacska a síneken: vajon hányan sztrájkolnak?

Előre nem lehetett megjósolni, hány vasutas csatlakozik a pénteki országos sztrájkhoz, amelyet a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA) hirdetett.

Szűr Annamária

Sigulinszki Tibor, a MÁV sajtószóvivője elmondta, ez csak a munkafelvételkor derül ki. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete éjféltől 18 óráig hirdetett sztrájkot. Az elégséges szolgáltatásokról nem sikerült megállapodni. – A tapasztalatok szerint egyre kevesebben csatlakoztak a sztrájkhoz, bár egy ember is elég egy csomópont megbénításához, ha nem száll fel a vonatra, vagy nem indítja azt el. Megpróbálunk minél több vonatot indítani  – részletezte a szóvivő.

A vasúttal párhuzamosan közlekedő Vértes Volán-járatokon elfogadják a MÁV-bérleteket, -igazolványokat. Így a Tatabányáról Budapestre, Oroszlányba, és vissza; a Pécsre, Hévízre, Szombathelyre; az Ácsról Komáromba, és vissza; az Esztergomból a fővárosba, és vissza; Győrbe és Balatonfüredre; a Komáromból Dorogon át Esztergomba; Székesfehérvárra, és vissza valamint az Oroszlány – Tatabánya – Győr vonalon közlekedő buszjáratokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!