Közélet

2009.05.03. 15:28

Ősbemutató lesz a Komáromi Napok keretében

Hivatalosan április 26-án kezdődött a vasárnap befejeződő 18. Komáromi Napok rendezvénysorozata. A végére még egy ősbemutatót is tartogatnak a szervezők.

K. L.

  Vasárnap 18 órától a szlovákiai Észak-Komáromban, a Duna Menti Múzeumban mutatják be Medveczky Szabolcs, a Komáromi Ünnepi mise című darabját. A komolyzenei hangverseny ősbemutatóján fellépnek: Bellai Eszter (szoprán), Simon Krisztina (alt), a Vox Femina kórus, a Concordia vegyes kar, a Győri Nemzeti Színház női kara, a Comorra kamarazenekar, illetve a Brigetio kamarazenekar. Vezényel: Medveczky Ádám Liszt-díjas, érdemes művész.

Ami az est további programját illeti: a magyar oldalon, a Monostori-erőd sörsátrában 18 órától Török Ádám és a Mini lép fel. Az észak-komáromi sörsátorban ugyancsak este 6 órától Csonka Andrással és zenekarával találkozhatnak az érdeklődők, 20.30 órától pedig a Klapka téren az R-GO ad koncertet.

A Komáromi Napok vasárnapi részletes programját ide kattintva találják meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!