Közélet

2009.05.19. 08:05

Két istentisztelet között sok élménnyel Erdélyben

A település református egyházközsége néhány napja tért vissza erdélyi körútjáról, melynek során meglátogatták Székesen és Érszakácsiban működő egyházi partnereiket, akikkel régóta ápolnak szoros kapcsolatokat.

P. P.

Az ottaniak már jártak Lábatlanon, most ők viszonozták a látogatást Darányiné Csonka Valéria lelkész vezetésével. Nem csak a város hívői jutottak el Erdélybe, hanem Nyergesújfalu, Süttő, Bikolpuszta reformátusai is. Harmincketten csodálhatták meg a Biblia-fordító, Károly Gáspár szülővárosát, Ady Endre érmindszenti házát, Érszakácsi nevezetességeit, ahol a vendéglátók nagy örömmel fogadták őket.

Az első istentisztelet után néptáncokat mutattak be a fiatalok, amiket még Lábatlanon tanultak Staudingerné Kecskeméti Ilonától. Az első estét követően számos nevezetes helyet kerestek fel. Egyebek mellett Zilah, Kolozsvár, Korond, Farkaslaka és Szejke nevezetességeit, majd  Székesen töltöttek felejthetetlen órákat. Megtekintették a csíksomlyói búcsú helyszínét is. Itt sem maradt el a közös istentisztelet, ami után sok élménnyel indultak haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!