Közélet

2009.05.21. 16:54

Kedvezményes belépővel mehetnek a fürdőbe

Kedvezményes belépővel mehetnek a tatabányaiak a május végén nyitó Gyémánt Fürdőbe, amelyet a város általános iskolás diákjai egyszer ingyen ki is próbálhatnak.

Mudri Anna

Teljes összhangban fogadták el a csütörtöki közgyűlésen a városatyák azt az előterjesztést, hogy a tatabányai általános iskolások egyszer ingyenesen látogathassák meg a tatabányai Gyémánt Fürdőt. A város erre a célra két és félmillió forintot különített el.

Abban viszont már nem volt egyetértés, hogy a tatabányaiak kedvezményes belépőt kaphassanak az idén, és jövőre elkészítsék a város intézményeiben kedvezményekre jogosító „Tatabánya kártyát”. Ennek ellenére ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással ezeket is megszavazta a testület. Ez alapján a megyeszékhelyen állandó lakcímmel rendelkezők a lakcímkártyájuk és fényképes igazolványuk felmutatásával 150 forintos kedvezményt kapnak, 2010-ben pedig a tervezett kártya biztosítja az akciós belépőket. A célra 11,25 millió forintot ad a város.

Moravcsik Ágnes (SZDSZ) volt az egyetlen, aki nem támogatta a javaslatokat. Szerinte a költségvetésben nincs fedezet a lépésekre. Úgy látja, miközben a városnak még előterjesztése sincs arra, hogyan tudja majd a bölcsődei férőhelyeket biztosítani, ha a GYES-GYED időtartamát két évre csökkentik, felelőtlen lépés többmillió forintot ilyen célra fordítani. – Meg kell érteni, a nincsből nem tudunk adni – mondta.

(A képviselő-testületi ülés részletei a 24 Óra Komárom-Esztergom megyei napilap pénteki számában).

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!