Közélet

2009.05.19. 17:45

Életveszélyes a mocsai óvoda épülete

Az óvoda 1963 óta működik a községben. Az elmúlt negyvenhat év során nagyobb felújításra nem futotta, így az épület mára életveszélyessé vált.

S. E.

Szinte mindenhol lehet hibát találni. Gond van a tetőszerkezettel, a nyílászárókkal, a fűtési rendszerrel, s a vizes blokkokkal is.
Az önkormányzat 2007-ben benyújtott 120 milliós pályázatát forráshiányra hivatkozva elutasították. Egy másik pályázatuk jelenleg elbírálási szakaszban van, melynek értéke húsz millió forint. Ám ennek kimenetelétől függetlenül a nyár folyamán elkezdődnek a felújítási munkálatok, amit ha kell, hitelből valósítanak meg.

Az intézmény alkalmazottai a viszontagságok ellenére minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a falu legkisebbjei megfelelően fejlődjenek és készen álljanak az iskolai tanulmányokra. A kilencvenkét fős óvodában jelenleg két fejlesztőpedagógus is tevékenykedik, akik húsz aprósággal foglalkoznak.

Heti egy órában fejlesztik például a kicsik figyelem-koncentrációját vagy szókincsét és orvosolják a beszédhibákat illetve a mozgáskoordinációs zavarokat. Mindemellett az óvoda sokféle délutáni foglalkozást is kínál, így néptáncot, tornát, úszást, meseházat és angoltanulást is.

Címkék#Mocsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!