Közélet

2009.05.23. 17:51

Döntések helyett személyes adatokról vitáztak a képviselők

Három egyszerűnek tűnő kérdésben kellett volna megegyezniük a döntéshozóknak a legutóbbi testületi ülésen...

kemma.hu

Hartdégen Sándor volt polgármester egy bejelentéssel adta meg az alaphangot, mi szerint Menoni Gabriella jelenlegi polgármester beperelte őt és két társát (Gallai Edinát és Beck Ferencet), egy, még tavaly terjesztett iromány kapcsán. Az csak a mostani településvezető kiegészítéséből derült ki, hogy mindez azt követően történt, hogy helyreigazítási kérelmét válaszra sem méltatták az érintettek.

Hartdégen Sándor azt is elmondta, hogy a polgármester egy másik iskolába íratta a gyerekeit, ezzel milliós kárt okozva a falunak, sőt arról is szólt, hogy a polgármester férje és kisgyermeke szintén egy másik településre jelentette be lakhelyét. Mindezek kivizsgálására napirend felvételét javasolta a következő ülésre.

Gallai Edina és Beck Ferenc is támogatta, hogy az érintettek beleegyezése nélkül, személyes adataikról vitát nyissanak. Hogy végül nem lett alkotmánysértő döntés ez ügyben, az csak az ellenoldal három szavazatán múlott.
Az ülésen az egyetlen napirendről sem döntöttek, mert a polgármester cirka háromnegyed óra után – a kezelhetetlen helyzet láttán – bezárta azt.

Címkék#Várgesztes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!