Közélet

2009.05.03. 14:35

Az édesanyákat köszöntötték Dadon

Ez az ünnep nagyon régi, már az ókori Görögországban is tartottak tavaszi ünnepségeket az anyák tiszteletére. Akkoriban az istenek anyjának, Rheának adóztak tisztelettel.

kemma.hu

 A történelem során később is mindig volt egy olyan nap, vagy ünnep, amikor az anyákat is köszöntötték. A philadelphiai Anna Jarvis nevéhez fűződik az anyák napjának hivatalos ünneppé tétele Amerikában.

Magyarországon az ünnepet a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt honosította meg, s az első anyák napi köszöntést 1925-ben szervezték meg.
A dadi Nefelejcs óvoda mindkét csoportjában meghitt hangulatban köszöntötték csütörtökön délután az édesanyákat, nagymamákat.

Elsőként Csillag Istvánné intézményvezető üdvözölte a megjelenteket, majd a 46 ünneplőbe öltözött apróság alkalmi versekkel, dalokkal, kedves kis ajándékokkal, virággal, őszinte szeretettel, öleléssel tette felejthetetlenné az ünnepet. Ugyanakkor a gyermekeknek is emlékezetes volt a nap, hiszen bemutathatták, hogy mennyi mindent tanultak az év folyamán.

Címkék#Dad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!