Közélet

2009.05.05. 16:41

A mindennapi esélyekért fognak össze falun és városban is

Több civil szervezet összefogásával, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány szervezésében rendezték meg az Esélyegyenlőség Napját a Vértes Centerben kedden.

K. T. J./M. H.

A világnap –  1997 óta – alkalmából ezen a napon a sérült, mássággal élő emberek kapnak lehetőséget, hogy  megmutassák  képességeiket, kézségeiket. A rendezvény fővédnöke, dr. Bene Magdolna főjegyző egyebek mellett elmondta: ne csak ez az egy nap legyen a mássággal élőké, hanem mindennap legyen esélyegyenlőség.

A Minden ember egyformán fontos címmel meghirdetett pályázat nyertese a Mici Mackó Óvoda, a díjat Lénártné Grásl Mária óvónő vehette át Schenk Lászlónétól, a Tatai Esőemberekért és Válóczi Ferenctől, a mozgáskorlátozottak egyesületének megyei elnökétől.  A kétórás műsorban tucatnyi civil csoport mutatkozott be, köztük Erdélyből érkezett civil szervezetek is.

Május 8-án a súri, a csetényi és a bakonycsernyei programok az iskolában, a művelődési házban és a sportpályán zajlanak. Az ünnepélyes megnyitó 9 órakor lesz a Szabadság téren, 9.20 órakor kezdődik a futóverseny, 10–12 óra között esély-órák lesznek az általános iskolában. Játékos formában hívják fel a gyermekek figyelmét, a fogyatékkal élők elfogadásra: megismerkedhetnek a kerekesszék használatával, a vakvezető-kutya feladataival a siketek jelnyelvével és a Braille írással. Az órákat fogyatékkal élő emberek tartják. Kipróbálhatják a csörgőlabdát, akadályokat küzdhetnek le kerekesszékkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!