Közélet

2009.01.08. 07:41

Tvrtkónak 18 éves lánya lett!

A nyelvi és a kulturális szakadék miatt nem maradhatott Baranya megyei rokonainál Németh Szamira, a szomáliaiaknak fenntartott kenyai menekülttáborban talált magyar lány, ezért Vujity Tvrtko, a TV2 Napló című műsorának riportere fogadta be.

Kovács László

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Szamira és Tvrtko még júniusban, amikor a lány Magyarországra érkezett
[/caption]

Ismeretes: Szenczy Sándor, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány elnöke, illetve Vujity Tvrtko, a szervezet jószolgálati nagykövete június derekán hozta haza a 18 éves Szamirát.

- A Baranya megyei településen nagy szeretettel és összefogással fogadták a lányt, mindenben segítették, de igazából nem talált ott otthonra Szamira. Az elmúlt fél évben sokan egyengették, segítették a beilleszkedését, most is élvezi a Katedra Nyelviskola, az Afrikai Magyar Egyesület, illetve Szenczy Sándor, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat Alapítványa elnökének támagását - mondta Tvrtko, majd hozzátette:

A humanitárius hős...

– Örülök, hogy van Magyarországon egy ilyen ember, mint Tvrtko. Remélem, hogy az ő példáját látva egyre többen gondolkodnak majd hasonlóan Európában. Tvrtko humanitárius hős – mondta az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) nagykövete, a norvég származású Bente-Angell Hansen.

- Természetesen nem egyedül hoztam meg ezt a döntést, megbeszéltem feleségemmel, Zsolnay Gyöngyivel, illetve gyermekeimmel, Benjaminnal és Barnabással. Szamira kapott egy szobát nálunk, nyelvi nehézségek nincsenek, hiszen két fiam is beszél már angolul. A kislány ügyes, feltalálja magát, már önállóan közlekedik Budapesten. Nagy öröm számunkra, hogy újra mosolyogni látjuk, ismét boldog. Mindent megteszünk azért, hogy fogadott lányunk jól érezze magát nálunk, jó ember váljon belőle.

(Szamira történetéről a kapcsolódó témák között lehet részleteket olvasni).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!