Közélet

2009.01.21. 15:04

Sziklaveszély és pénzhiány

Novák Lajost, Dömös polgármesterét faggattuk a 2009-es feladatokról, tervekről.

Rafael Balázs

– Az év első és legnagyobb feladata: mekkorára szabjuk a takarót. Elég nagy lesz?
– Költségvetésünk száztíz milliós; de van/lesz benne adósság is: mintegy tíz millió forint. Ezt még ki tudjuk valahogyan gazdálkodni. Három vidékfejlesztési pályázatunk van benn, a faluházat szeretnénk felújítani, építenénk egy unió-szabványos játszóteret, s szeretnék az óvodával is előbbre jutni; ez utóbbi, sajnos, már tudjuk, nem sikerült. De a részleges felújításba mindenképen belevágunk így is, mert gyermek van, hál'' istennek.

– Duna, Börzsöny, Pilis, Rám-szakadék. Ezek a legismertebb sztereotípiák a községről. Minden rendben van ezekkel az értékekkel?
– Az értékek megvannak, de gond azért akad. Egyik a Rám-szakadék felé vezető Királykúti utca, amelyiknek a házait mindig veszélyeztetik a kertjeik végében lévő, mozgó sziklák. Itt egyetlen, mindenkinek megnyugtató, közös végső megoldás nincs, tudom, de az életveszélyt mindig el kell hárítani.

– Írtunk már róla, óvatosan fogalmaztak vele kapcsolatban: a 11-es út nagy kanyarjában, a hajóállomással szemközt álló villát jó lenne egyfajta turista-fogadóközponttá átalakítani.
– Így van, ez nagyon nagy tervünk. Sajnos, látogató-központ ügyben nem tudok előrelépésről beszámolni, de nagyon szorgalmazzuk. A hazai turistákat tökéletesen kiszolgálhatná; közelében van a vízi útnak, szemben a vasút, itt a közút, nagy a forgalom, élne és sikeres lenne. Most így csak egy jobb sorsa érdemes, lassan leromló épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!