Közélet

2009.01.17. 14:23

Nem emelték a víz árát, új ivókutakat építenek

Egyelőre semmit sem érzékelnek a két község lakói abból, hogy január elsejétől nem a Hétforrás Kft., hanem a Dunaalmási Falugazda Kft. üzemelteti a lakóhelyeiken lévő ivóvíz- és szennyvízhálózatot.

Palásti

Ennek ellenére az érintettek bízhatnak abban Lévai Péter polgármester szerint, hogy a későbbiekben kevesebbe kerülnek a működtetési költségek, s jelentős mértékben fog javulni az üzembiztonság is.

Mindezt arra alapozta, hogy Dunaalmáson már tavaly sem kellett megemelniük a szolgáltatás díját, az idén pedig Neszmély polgármestere, Horváth Béla jelenthette be örömmel, hogy náluk meg 2009-ben nem drágul az ivóvíz, illetve a szennyvízelvezetés díja.

Azt is Lévai Pétertől tudtuk meg, hogy Dunaalmásnak végre kifizették a több mint két éve fúrt, úgynevezett strandkút költségeinek állami támogatásból fedezett részét, ami a csaknem tízmilliós tételből 4,3 millió visszakerülését eredményezte. Ezt a pénzt két ivókút létesítésére kívánják felhasználni még az idén, hogy a Duna közelében bárki kultúrált körülmények között kóstolhassa meg a hajdanában országszerte ismert gyógyhatású vizet, melynek renoméját szeretnék visszaállítani.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!