Közélet

2009.01.09. 14:19

Megyénkben lesz tanítás a jövő hét elején

Csütörtökön arról lehetett hallani: a bizonytalan gázellátás miatt elképzelhető, hogy a megyei fenntartású tanintézményekben hétfőn, kedden és szerdán nem lesz tanítás. Arról kérdeztük dr. Völner Pált, a megyei közgyűlés elnökét, hogy szűkebb hazánkban kell-e iskolába menniük a diákoknak.

R. B.

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Dr. Völner Pál
[/caption]

- Jelenleg nincsen akkora krízishelyzet, hogy éljünk a három napos iskolai szünet kiadásának lehetőségével. Való igaz, krízis közeli helyzet van, de most, félévzárás idején a szakmai szempontok figyelembe vételével nem élünk ezzel a lehetőséggel. Megvannak hozzá a jogi keretek, megtehetnénk, de most elhalasztjuk alkalmazásukat. Ha tovább tart a hideg, akkor egyébként bármikor hozzá nyúlhatunk ezekhez az eszközökhöz. Én azonban bízom abban, hogy a vita az érintettek között hamarosan véget ér; ha nem, a takarékoskodás érdekében még bármikor megtehetjük a tervezett lépést - mondta dr. Völner Pál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!