Közélet

2009.01.06. 13:50

Még az idén belakják a felújított iskolájukat

Tavaly ősszel nyertek a kisbéri kistérség iskolafelújítására húszmillió forint híján félmilliárd forintot, s Kisbér az iskoláira még egyszer ekkora összeget. A kistelepülések közül Rédére jut a legnagyobb támogatás, több mint kétszáz millió forint.

Müllner Helga

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Pölöskei József
[/caption]

Pölöskei József polgármester elmondta: a szerződés aláírása vár, hogy kiírhassák a közbeszerzési pályázatot. Ettől teszik függővé, hogy mikor indulhat az építkezés, de úgy látják, hogy a tervezett áprilisi kezdés június 1-jére tolódik. Így a következő tanévre marad a tanítási rend átszervezése. Korábban ugyanis tervbe vették a szombati tanítást. Szeptembertől több helyen oktatnak: az óvoda, a tűzoltó szertár, az ifjúsági klub és a művelődési ház is felvetődött helyszínként. Az év végére olyan állapotban lehet az iskola, hogy belakhatják.

A Súrt és Bakonybánkot magába foglaló iskolai mikrotársulás a napokban tárgyal Veszprémvarsánnyal az ottani intézmény csatlakozásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!