Közélet

2009.01.21. 13:01

Kilyukadt a lakótelepi távhővezeték

Tizenegy kilométeres utat kell megtennie a melegvíznek Dorogról a Bánomi lakótelepig; ekkora távolságon sok lehet a hibaforrás is. Legutóbb kedden lyukadt ki az előremenő vezeték a Honvéd és a Petőfi utca református templom előtti találkozásánál. A hibák elhárításán és a fűtővíz újraindításán éjjelig dolgoztak a szakemberek.

kemma.hu

Mint megtudtuk, azon túl, hogy egy csődarabot kellett kicserélni, a hiba oka a következő volt: a betonteknőben, az úttest alatt futó távhővezeték alá homok szivárgott, az állandóan szivárgó víz utánpótlást kapott, a szigetelőanyag megszívta magát, igazán soha nem tudott kiszáradni, s a cső lassan elfáradt.

A dorogi fűtőműből a nyolcvanas évek eleje/közepe óta utazik a melegvíz a két város távfűtött lakásaiba és meglehetősen sok közintézménybe; a jelentős távolság igen sok hibalehetőséget feltételez. A rendszerváltás idején szóba kerültek helyi kis fűtőművek; a tervek azonban – anyagi és egyéb okok miatt – gyorsan elhaltak. Több intézmény levált a rendszerről, ma már gázzal fűtenek, a lakótelepek pénzhiányos közösségei azonban képtelenek erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!