Közélet

2009.01.13. 17:27

Kéri László: Jobbra tolódik az ország

Kéri László szerint 2006 óta érezhető, hogy jobbra tolódik az ország. A politológus volt a fiatalok kezdeményezte Közéleti Klub első összejövetelének vendége a Kempelen Szakképző és Kollégiumban hétfőn.

Hajnal Dóra

A neves szakember előadásában a tavalyi politikai folyamatok lecsapódó hatásait boncolgatta. Elemezte hazánk, az utóbbi években átalakult, politikai szerkezetét és a gazdasági válság okozatait.
– Ezt sejttették az akkori önkormányzati választások és a népszavazás is. A megrendült baloldal helyre tud-e állni; megállt-e a jobboldali offenzíva vagy struktúrát vált, lesz- e harmadik erő; lesz-e feszültség a tásadalomban; lesz-e nemzeti egység? – tette fel kérdéseit hallgatóságának.

Véleményező válaszaiban már a 2009-es országos politikát jellemezte. Kéri elmondta: a baloldal helyzetét sokkal megrendítőbbnek látja annál, mint amit Gyurcsány Ferenc felszólalásaiban közvetít. A politológus egyáltalán nem optimista. Véleménye szerint a gazdasági válság túlnőtt a kormány cselekvési területén; 2011-ig korlátozott lesz a magyar politika kelléktára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!