Közélet

2009.01.02. 21:09

Három kisfiú egy napon

Az új év második napján született meg a Selye János Kórházban az első újévi baba: Mondics Natália és Roboz Péter (Kocs) gyermeke, Roboz Hunor. A kis jövevény 9 óra 15 perckor látta meg a napvilágot 3750 grammal és 57 centiméterrel.

Hajnal Dóra

– A családban öt lány után Hunor lett az első fiú unoka, akinek természetesen mindenki nagyon örül. Párom szülei már megcsodálták, az én szüleim kárpátaljaiak, ők holnap érkeznek látogatóba. Még fel sem fogtam igazán, hogy van egy kisbabánk – mondta nagy örömmel az édesanya, aki azt is elárulta, kedden már kocsi otthonukban lesznek.

Komáromban január elsején egyetlen baba sem született, pénteken azonban a kis Hunort további két fiúcska is követte. Rochlitz István és Major Ágnes (Budapest) második gyermeke,  Roclitz Tamás 10 óra után pár perccel, 3900 grammal és 55 centiméterrel, császármetszéssel született. Tamást otthon testvére, a húsz hónapos Pannika várja.

Éppen ott jártunkkor látta meg a napvilágot, 12 óra 35 perckor Szalai Detre Botond; Györgyi Csilla és Szalai József (Tatabánya) kisfia. Botond 3000 grammal és 55 centiméterrel született, a család harmadik gyermekeként. Az újszülöttet már nagyon várja haza a két kistetsvér: az öt esztendős Csilla és a hároméves Kristóf. A boldog édesapa elmondta: férfitársait arra buzdítaná, hogy hozzá hasonlóan legyenek jelen gyermekük születésénél.

Mindhárom kisbabát a Selye János Kórház szülész főorvosa, dr. Rokay László és Kocsis Sándorné szülésznő segítették világra. Dr. Rokay László a kórteremben is meglátogatta a babákat. – Szép termés volt a mai! Három kisfiúval indítottuk az évet – mondta mosolyogva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!