Közélet

2009.01.16. 10:59

Az utak felújítását szorgalmazzák

Petőcz Imrét, Bana polgármesterét kérdeztük, mit terveznek 2009-ben a településen.

Hajnal D.

– Milyen terveik vannak az új esztendőben Banán?
– Játszóteret szeretnénk építeni, melynek érdekében az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból a Falu megújítására és fejlesztésére nyújtható támogatás jogcímén pályáztunk. A kültéri játszóteret az óvoda közelében, a művelődési ház udvarára álmodtuk, létesítése körülbelül hatmillió forintba kerül: az összeg a parkosítást és az egyéb kültéri eszközöket is tartalmazza. Az új játszótér a falu mintegy kétszázötven gyerekének nyújthatna kikapcsolódási lehetőséget.

– Bizonyára rengeteg a teendője. Melyek a legégetőbb feladatok?
– A képviselő-testület, illetve a hivatal gazdasági dolgozói a költségvetésen dolgoznak. Ha már körvonalazódik, mennyit költhetünk. Az önkormányzat tulajdonában lévő belterületi utak felújításának folytatását szorgalmazzuk. A fő feladatunk az óvoda, iskola és további intézményeink biztonságos működtetése.

– Lesz személyi változás banai intézményben?
– Ez a kérdés korai. Az iskolaigazgatói állására már tavaly is pályáztattunk, jelenleg megbízott igazgató dolgozik. A képviselő-testület feladata lesz majd az álláshelyre az újabb pályázati kiírás és a döntés.

– Milyen programra készülnek?
– Az év csendesebben kezdődik, de februárban az óvodában, iskolában megkezdődik a farsangi bálok ideje. Február 20-án hagyományosan Jókai-napot tartunk, az író szüleinek banai kötödése emlékére. Január 17- én tartja elnökségi beszámolóját a Banai Sportegyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!