Közélet

2009.01.26. 10:36

A táncoslábú polgármester tervei

Pogrányi Pált, Dunaszentmiklós polgármesterét faggattuk táncról, tervekről.

Palásti Péter

– Mikor táncolt utoljára?
– Azt könnyebb megmondanom, hogy mikor táncoltattam legutóbb, mivel nincs egy fél órája sem. Péntekenként ugyanis rendszeresen foglalkozom 16-18 olyan fiatallal, akik tánccsoportunk utánpótlását képezik. Szívesen csinálom, bár magam viszonylag későn, húsz évesen kezdtem a néptánccal foglalkozni, de nem bántam meg.

– És a polgármesterséget?
– Azt sem. Annak ellenére, hogy anyagi helyzetünk korábban sem volt rózsás és jelenleg sem az. Továbbra is kulcsszó marad a takarékosság, hogy sikerüljön a főút felújítása, ami százmilliós nagyságrendű lenne. Nekünk még akkor is nagy falat, ha megkapnánk a 70 százalékos állami támogatást, amit korábban azért nem sikerült, mert nem volt még építési engedélyünk, később pedig forráshiány miatt. Az idén újra megpróbáljuk.

– És még mit szeretnének elérni 2009-ben?
– Bővíteni kellene turistaházunkat is, ami a közelmúltban megszerzett emeletes ágyaknak köszönhetően már 28 férőhelyes, így egy-egy átlagos létszámú osztályt is vendégül tudunk már látni, de jó volna ha párhuzamosan több csoportot fogadhatnánk. Ennek érdekében vonzerőnket talán nemzetiségi tájházzal gyarapítjuk, de gondolkodunk olyan megoldásokon is, melyek egyedivé tennének minket, mert máshol még nincs olyasmi.

– Bár önálló intézményük nincs, hiszen a gyerekek Szomódra járnak óvodába és iskolába, azért csak akad felújítani való. Ugye?
– Való igaz. Bár a sportöltözőnk nemrég készült, szeretnénk a tetőterét is beépíteni, mert jó eredményeket ért el a csapat, megérdemelnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!