2008.09.08. 16:34
Nyolcvan centiméteres szobor húsból
A hagyományos marha, sertés és szárnyasok mellett vadhúsok, halak és zöldek is a grillre kerültek, a hétvégi Faszénfesztiválon.
[caption id="" align="alignleft" width="330"] A fesztiválon volt minden, mi szem, szájnak ingere (Fotó: Kiss T. József)
[/caption]
A tavaly már jól sikerült rendezvény után a szervező, a Glóbusz Környezetvédő Egyesület Tatabánya várossá válásának 60. évfordulójához kapcsolódóan a vasárnapi rendezvényt nevezte elsőnek, így tisztelegve a bányászhagyományok előtt is. A versenyen negyvenhat csapat indult. Érkeztek a Mátrából, Veszprémből, Székesfehérvárról és a fővárosból is. Szuromi Zsolt, tatabányai képviselő, mint főszervező elmondta, a más településekről érkezők a barátokon, és az interneten keresztül értesültek a fesztiválról.
Tatabánya több testvérvárosából is idelátogattak. A zsűri, Bede Róbert, a TV Paprika szakácsának vezetésével díjazta a legfinomabb ételt, a legszebb ételt, a leghangulatosabb s egyben legösszetartóbb csapatot, továbbá a legkülönlegesebb ételt. A mintegy ezerötszáz fős közönség nagyokat nyelve szemlélhette az egészben grillezett süllőt, a pácolt amurt, a töltött gombát, a húsokból készült mintegy nyolcvancenti magas kakas-szobrot. S a fóliában sütött pálinkás őszibarack ötletét mindenki haza vitte magával.
