Közélet

2008.08.17. 21:08

Sváb sramlizene is szólt

Augusztus 15-től 17-ig a hagyományokhoz híven megrendezték a Zenei Fesztivált Tarjánban. A falu talán legrangosabb eseményeként számon tartott ünnepségen a helyi és környékbeli zenekarok, táncegyüttesek mellett fellépett Forgács Gábor és Bajor Imre.

Barna Máté

A Zenei Fesztivál szombati programja színes felvonulással kezdődött a Sziget Vendéglőtől. A meneten szinte valamennyi fellépő képviseltette magát, a helyi zenekarok, táncegyüttesek pedig természetesen kivétel nélkül jelen voltak. A Fesztivál Parkba érve felsorakoztak a résztvevők a színpad előtt, majd a Himnusz, valamint a magyarországi németek himnusza után Jelli János polgármester ünnepélyesen megnyitotta a fesztivált.

–  Ez a tizenhetedik Zenei Fesztivál – meséli Bula Imréné, aki 2007 augusztusa óta szervezője a három napos ünnepnek – Az elmúlt egy-két évben pünkösdkor tartottuk, de akkorra mindig rengeteg más rendezvényt is szerveztek a környéken, így augusztusban pedig a tanítást sem zavarjuk. A szervezést egy ember nem tudja megoldani, így mindig a Baráti Körrel, a Zenei Egyesülettel és a Polgármesteri hivatallal dolgozunk együtt, és persze nélkülözhetetlen a helyi vállalkozók, magánemberek anyagi támogatása is.

[caption id="" align="alignleft" width="660"] Hgyonyányőrző csoportok is részt vettel a fesztiváli forgatagban (Fotó: Barna Máté)
[/caption]

Miközben beszélgettünk a Magic Dance modern tánccsoport, valamint a Mányi Sramli Zenekar adta elő produkcióját. Ahogy sötétedik közeledik az ünnepélyes műsor vége, a sztárvendégek fellépése. A sátor is szépen telik ahogy közeledik a Sógorok, a Sramli Kings, valamint Forgács Gábor színpadra lépése.

A hazai hírességek közül pedig lépett már fel itt Korda György, Zalatnay Sarolta és Koós János is. Mindezek mellett a műsorok alapját természetesen a sváb, sramlizene képezi. Az esti bálon például mindig valamelyik helyi sramli zenekar húzza a talpalávalót, egy zenekar pedig, a Stréhli Kapelle eddig minden évben szerepelt. Ez hagyomány, és szeretnék ha így is maradna.

További részletek a 24 Óra hétfői számában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!