Közélet

2008.08.04. 08:25

Porrá zúztak három autót Komáromban - képekkel

Vasárnap befejeződött a 7. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál. Csaknem ezer gépcsodát tekinthettek meg az érdeklődők. A három nap alatt több ezer látogató kereste fel a Monostor-erődöt. Az egyik legnagyobb sikert a Big Foot-show aratta, az óriási járgány három autót zúzott porrá.

Kovács László

[caption id="" align="alignleft" width="330"] A végére nem sok minden maradt az Opelból (Fotó: K. L.)
[/caption]

Talán nem túlzás azt állítani, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend az amerikai autó fesztivál a Duna-parti városban. Most már nemcsak az ország, illetve Európa minden részéből érkeznek ide autósok, a helyieket is lázban tartja az esemény. Ezt bizonyítja, hogy a szombati felvonuláson megteltek Észak- és Dél-Komárom utcái, a bámészkodók integettek, ujjongva köszöntötték a kisebb-nagyobb gépcsodával gurulókat.
A rendezvények, kísérőrendezvények helyszínén, a Monostori-erődben volt minden, nem unatkoztak a látogatók. Az autókat színpadon mutatták be, füstöltek a gumik, szlalomversenyet tartottak, rengetegen kísérték figyelemmel Big Foot-autótaposást. Az óriáskerekű három rozzant autót, köztük egy Opelt egyengetett a talajjal egy szintre...

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Béci és a Chevrolet mikrobusz
[/caption]

Az erődben most is találkoztunk a Budapestről érkezett Bécivel. A tízajtós Chevrolet mikrobuszát sokan megcsodálták.
- Az össze komáromi találkozón itt voltam. A mostani rendezvényre is régóta készültem, már hétfőn személyesen szállást foglaltam a városban. Az autómat a kaliforniai partiőrség használta korábban. Úgy tudom, 1995-ben négy érkezett belőle Magyarországra, majd azokat a szegedi vámosok lefoglalták. 1998-ban értékesítették. Jelenleg három van belőlük forgalomban, az egyik Szlovákiában -  mondta Béci, majd így folytatta: - A mikrobusz három tonnát nyom, 7,80 méter hosszú. 15 litert fogyaszt száz kilométeren, de a szerelem mindent megér. Próbáltam elcserélni, de amikor először utaztam a tárgyalásra, leállt, nem indult, aztán a második alkalommal beszorult a féke. Ez jel volt, nem szabadultam meg tőle, és most már nem is fogok. Nincs az a pénz, amiért megválnék a járgánytól.

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Ramon Loeffen és a Ford Mustang
[/caption]

A Tatán élő, holland Ramon Loeffen is keresett autótulajdonosok közé tartozott, szinte szünet nélkül mutatta be autóit az érdeklődőknek.
- Jelenleg 11 Ford Mustang tulajdonosa vagyok. Az a piros a kedvencem - mutat egy csodálatosan szép kocsi felé. - ''67-es járgány, állítom, a világon a legszebb autó. Most újítottuk fel, "csontra csináltuk". Nem olcsó, de megéri az árát. Ha az élet úgy hozná, megválnék tőle.
Arra a kérdésre, hogy könnyű-e betartani vele a városon belüli 50 kilométeres sebességhatárt, így válaszolt: - Nem egyszerű, figyelek nagyon. De előfordult már, hogy kaptam csekkeket, és szponzoráltam a helyi a rendőrséget...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!