Közélet

2008.08.13. 07:10

Charta és kiállítás a józan vezetésért

Tiszta fejjel a volán mögött, a Vértes Centerben is. A megyei rendőrfőkapitány, dr. Gorgosilits Fábián nyitotta meg azt a vándorkiállítást, amely a közelekedésbiztonsági tárlatot. Az érdeklődők még egy tesztet is kitölthettek.

Mudri Anna

A Vértes Centerbe érkezett a „Tiszta fejjel a volán mögött” című három napos közlekedésbiztonsági kiállítás, amelyet dr. Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány nyitott meg. – Az országos vándorkiállítás elsősorban a közlekedőkre fókuszál – kezdte a főkapitány, majd elmondta: az unió elvárja Magyarországtól, hogy tíz év alatt felére csökkentse a halálos balesetek számát, amelyre 2013-ig kapott az ország haladékot.

– Évente körülbelül ezerkétszázan vesztik életüket az utakon. Ez egy kisebb település lakosságának a száma. Bár javul a statisztikánk, még mindig van mit tennünk, hiszen egyetlen értelmetlen halál a közlekedésben éppen eggyel több a kelleténél – tudtuk meg Gorgosilits Fábiántól.

[caption id="" align="alignleft" width="660"] Dr. Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány megdicsérte Nagy Jánost és Szóda Gábor Sándort
[/caption]

A kiállításon kisfilmeket vetítenek le a látogatóknak, amelyekben balesetet átélt emberek vallanak, totót tölthetnek ki, és aki akar, az csatlakozhat ahhoz a chartához, amelyben az aláírók kijelentik, hogy bódultan, ittasan nem ülnek volánhoz.

A kiállítás megnyitón is lehetőség nyílt a teszt kitöltésére. Nagy János és Szóda Gábor Sándor önként vállalkozott, hogy a válaszol a kérdésekre. Dr. Gorgosilits Fábián azonnal megdicsérte őket, hogy bukósisakkal bicikliznek. A fiúk azonnal elmondták, a siska mellett könyök-, térd és vállvédőt is hordanak.

Ezek is érdekelhetik